dinsdag 10 juni 2014

Wacky Wine


Het festival seizoen is hier officieel afgelopen, want ja winter hè. Maar ik heb toch in mijn eerste weekje nog een festival mee kunnen pakken, Wacky Wine!
Dit festival is in Robertson, zo’n twee uur rijden van Somerset West en Andre nam me mee op stap.
De weg ernaartoe was al ontzettend indrukwekkend (2u rijden en drie plaatsen zien, say whuuut?).




Wacky wine is een festival waarbij praktisch alle wijngaarden in Robertson Valley open zijn om wine tasting te doen. Sommige hebben hele podia met muziek etc. Je koopt een wijnglas als entrée en kan op stap.

Wij begonnen bij Van Loveren (o.a. bekend van Four Cousins en Tangled Tree). Een enorm gebouw en hal, waar allerlei stoelen en tafels stonden en een podium met een gezellig bandje. Nice! Er lopen mensen verkleed rond en iedereen drinkt wijn. Mensen hebben zelfs een soort ketting zodat je het glas om je nek kan hangen! Ook kreeg ik hier nog de opmerking. Jij moe nie rieken nie, jij moe drinken! Niks te proeven volgens de regels, gewoon gieten!


Vervolgens vertrokken we naar Bon Courage, waar de sfeer toch weer anders was. Minder gezellig als bij de eerste, en ook hun welbekende “Blush” vond ik niet zo’n toppertje. Dus vertrokken we naar Arabella.


Arabella schijnt het grootste te zijn tijdens Wacky Wine en iedereen zou hier waarschijnlijk eindigen.’s middags om een uurtje of één was het echter nog niet zo druk en hebben we ons vooral maar een beetje gefocust op het touwtrekken. Dat is hier een serieuze sport!



De omgeving van Arabella was awesome en ook de wijnen waren prima. En ‘s avonds werd het inderdaad een stuk drukker. Iedereen kwam de rugby wedstrijd op grote schermen kijken, net als alle Nederlanders vrijdag waarschijnlijk zullen gaan doen. Om vervolgens lekker naar alle optreden te luisteren met een fles wijn in de hand. De wijnglazen mochten niet mee op het terrein en moisten ingeleverd worden voor bekers, maar over het algemeen kocht iedereen een fles wijn aan de bar en zette deze aan zijn mond, óf vulde er zijn beker mee.





Andre en ik gingen eerst even wat eten na de wedstrijd en vervolgens het bijna onmogelijke doen en vrienden van Andre terug vinden in het publiek. Het was ontzettend druk geworden, maar we hadden ze gevonden! Jeremy Loops bleek op te komen een paar minuten later. Hij speelt zonder band en neemt alles zelf, live op. Van mondharmonica tot gitaar tot kinderspeelgoed, nice! Zie onderstaande filmpjes voor wat van zijn nummers. Ik ben fan, jullie ook?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten